WAD2020: CASE HK

29.5.2020
Kansainvälisenä akkreditointipäivänä 2020 (WAD2020) on aiheena ruoan turvallisuus. Ruokaviraston ja FINASin yhteistyönä on syntynyt tietoa suomalaisen ruokaketjun turvallisuudesta.

Case: HKScan Finland

Laboratorioiden akkreditointi tuoteturvallisuuden kehittämisen tukena

Elintarviketurvallisuuden varmistaminen on ruokatalo HKScanissa yksi toiminnan perusedellytyksistä ja yhtiö on HK linjasto.jpgsertifioinut kaikki tuotantolaitoksensa Suomessa FSSC 22000 standardin mukaiseksi.

Tuoteturvallisuusjärjestelmän avulla on tuoteturvallisuuden varmistamiseen liittyvät toimet viety osaksi jatkuvaa päivittäistä tekemistä. Järjestelmän toimivuus Suomessa todennetaan päivittäisillä näytteenotoilla ja analysoinneilla HKScanin kahdessa Finas akkreditointipalvelun akkreditoimassa laboratoriossa T173 . 

Oma akkreditoitu laboratorio on ollut luonnollinen valinta monipuolisessa ja nopeatempoisessa liha-alan toimintaympäristössä. Tarvitsemme jatkuvasti luotettavaa analyysidataa toimintamme kehittämisen tueksi.

Akkreditointi tuo uskottavuutta myös vientiasioissa – vientiauditoinneilla pystymme osoittamaan vaatimustenmukaisuuden sekä analyysiemme vertailukelpoisuuden, kertoo HKScanin Suomen laatujohtaja Anne Paloranta.

 

WAD2020