Sign In

Finas.fi-sivuston saavutettavuusseloste

FINAS pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden ”Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019” mukaisesti.
​​​​​​​​​​​​​Tämä saavutettavuusseloste koskee Finas.fi-sivustoa.​​​​​​​​

Finas.fi-verkkosivuston saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää Verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG) 2.1 tason AA vaatimukset osittain. Vaatimusten noudattamatta jättämiset mainitaan jäljempän​ä.​​​

Ei-saavutettava sisältö

Seuraava sisältö ei ole tällä hetkellä Digitaalisten palveluiden tarjoamista koskevan lain 306/2019 vaatimusten mukaista

  • Suuressa osassa palvelun PDF-dokumenteista on saavutettavuuspuutteita (WCAG 1.1.1, 1.3.1, 1.3.2, 2.4.1, 2.4.3, 3.1.1, 3.1.2)
  • Joillain sivuilla voi olla virheellistä HTML-koodia

Palvelussa on ennen 23.9.2018 julkaistuja PDF-dokumentteja, jotka eivät ole kaikilta osin saavutettavia. Näitä, ennen 23.9.2018 julkaistuja PDF-dokumentteja ei lain mukaan tarvitse tehdä takautuvasti saavutettaviksi.

Kesällä 2023 on käynnissä kriittisimpien saavutettavuusongelmien korjaus. Saavutettavuusselostetta täydennetään, kun havaittuja virheitä on korjattu.​ Sivusto uudistetaan kokonaisuudessaan seuraavien vuosien aikana, jolloin saavutettavuus huomioidaan entistä paremmin toteutuksessa.

Palvelun käyttäjä voi pyytää sisältöä itselleen saavutettavassa muodossa. Palvelun käyttäjällä on oikeus saada tukea ja neuvoja FINASin sivuston ja sen sisältämän tiedon käyttöön osoitteesta akkreditointi(a)finas.fi

​Tämän saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 21.9.2020

Seloste perustuu Eficode Oy:n toteuttamaan arviointiin siitä, täyttääkö verkkosivusto Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 vaatimukset.

Selostetta tarkistettiin viimeksi 21​.9.2020.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustolla? Voit ilmoittaa siitä meille ja antaa saavutettavuuteen liittyvää palautetta:

Tarjoamme tiedot ja sisällöt saavutettavassa muodossa niin pian kuin mahdollista.

FINAS verkkosivuston saavutettavuudesta ja palautteiden käsittelystä vastaa FINAS.

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston saavutettavuusvaatimukset.fi-sivustolla kerrotaan, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystied​ot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkösaavutettavuus