Seminaarit ja muu koulutus

​​​​​​​​​

Akkreditointi viranomaiskäyttöön

Aika              15.12.2021, klo 12-15.30

Paikka          Etätilaisuus

Hinta            Kurssi on viranomaisille maksuton. Muilta osallistujilta peritään maksu (250 euroa + alv)

​Viranomainen tunnistatko missä ja miten voit hyödyntää akkreditointia? Ymmärrätkö mitä akkreditointi tarkoittaa kun siihen törmäät? Tiesitkö, että akkreditoinnista on säädetty EU tasolla ja se tulisi olla viranomaisilla käytössä aina silloin kun toimijoiden pätevyyttä arvioidaan. 

Tilaisuuden tavoitteena on kertoa akkreditoinnin käyttömahdollisuuksista, FINASin toiminnasta ja yhteistyönmuodoista viranomaisten ja FINASin välillä. Pitkään FINASin kanssa toimineet kertovat kokemuksistaan akkreditoinnin hyödyntämisestä käytännön esimerkkien avulla.

Ilmoittautuminen viimeistään 3.12.2021.​

Ohjelma ja ilmoittautuminen

Linkki ohjelmaan​

Linkki ilmoittautumiseen​​​

Lisätietoja kurssista:

Jenni Harjuoja, etunimi.sukunimi@finas.fi tai 029 5052 207


Kalibrointien jäljitettävyys - perusta mittausten luotettavuudelle  

Aika            16.12.2021, klo 12-16

Paikka        Etäkoulutus

Hinta          250 € + alv

 

Iltapäivän koulutustilaisuuden tarkoituksena on antaa perustiedot mittaustulosten jäljitettävyydestä testaus-, kalibrointi- ja tarkastustoiminnassa. Mitkä ovat vaatimukset jäljitettävyydelle ja miten vaatimukset täytetään erityyppisissä toiminnoissa. Käydään läpi miten jäljitettävän kalibroinnin tai referenssimateriaalin tunnistaa, mitkä ovat jäljitettävyyden tunnuspiirteet ja mitä hyötyä on jäljitettävistä referenssimateriaaleista ja kalibroinneista. Koulutuksessa käydään läpi myös kalibroinnin suunnittelua ja mittausepävarmuuden hyödyntämistä arvioitaessa tulosten hyväksyttävyyttä.

Koulutus on tarkoitettu akkreditoiduille toimijoille, jotka omassa työssään käyttävät referenssimateriaaleja ja/tai toteuttavat kalibrointeja sekä toimijoille jotka työssään hyödyntävät muiden tekemiä kalibrointeja ja arvioivat niiden luotettavuutta ja jäljitettävyyttä.

​Koulutustilaisuus toteutetaan, jos osallistujia on vähintään 10 kpl. Ilmoittautuminen viimeistään 3.12.2021

Ohjelma ja ilmoittautuminen:

Linkki ohjelmaan

Ilmoittautuminen​

​Lisätietoja kurssista:​
Jenni Harjuoja, etunimi.sukunimi@finas.fi tai 029 5052 207koulutus; seminaarit