Seminaarit ja muu koulutus

 

Koulutusta: Ajankohtaista laboratoriorintamalla 26.-27.9.2018

Evira, FINAS ja Valvira järjestävät Ajankohtaista laboratoriorintamalla -koulutustapahtuman Evirassa Helsingin Viikissä 26.-27.9. Tapahtumaan voi osallistua myös etäyhteyksien kautta esimerkiksi laboratorioiden, aluehallintovirastojen tai valvontayksiköiden tiloista. Kukin etäyhteydellä osallistuva voi varata tilan etäyhteyttä varten itse ja ilmoittaa siitä ilmoittautumisen yhteydessä Eviraan. Evirasta voi tiedustella etäyhteyspaikkoja, jotka on ilmoitettu mukaan ja joista on mahdollista osallistua.

Tilaisuuden ohjelma, etäyhteyspaikat ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan kesän aikana osoitteessa:

https://www.evira.fi/tietoa-evirasta/tapahtumat/


Tervetuloa mukaan labrapäiville!

Lisätietoja: Ylitarkastaja Taija Rissanen, p. 029 530 4136, taija.rissanen@evira.fi

 

 

Jäljitettävyys – Menestyksen rakennuspalikka vai käytännön hirttosilmukka? Mittausten jäljitettävyys ja kalibroinnit  

Aika              12.12.2018

Paikka          Pasilan virastokeskus, Opastinsilta 12 (Helsinki), kokoustila pieni auditori

Hinta            ilmoitetaan myöhemmin 

 

Iltapäivän koulutustilaisuuden tarkoituksena on antaa perustiedot mittaustulosten metrologisesta jäljitettävyydestä.  Mitkä ovat vaatimukset jäljitettävyydelle ja miten vaatimukset täytetään erityyppisissä toiminnoissa. Koulutuksessa käydään läpi miten jäljitettävän kalibroinnin tunnistaa, mitkä ovat jäljitettävyyden tunnuspiirteet ja mitä hyötyä on jäljitettävistä vertailumittausmateriaaleista ja kalibroinneista. 

Koulutus on tarkoitettu akkreditoiduille toimijoille, jotka omassa työssään käyttävät vertailumittausmateriaaleja ja/tai toteuttavat kalibrointeja sekä toimijoille, jotka työssään hyödyntävät muiden tekemiä kalibrointeja ja arvioivat niiden luotettavuutta ja jäljitettävyyttä. Käytännön esimerkit ovat periaatteiltaan sovellettavissa yleisellä tasolla.

Linkki ohjelmaan ja ilmoittautumiseen tulee myöhemmin.  
 

Lisätietoja kurssista antavat:
Jenni Harjuoja, etunimi.sukunimi@finas.fi tai 029 5052 207

 

koulutus; seminaarit