Sisäänkirjautuminen

Uusia kasvoja FINASissa

25.8.2023
Olemme kesän aikana saaneet FINASiin kaksi uutta pääarvioijaa Laura Sinisalon ja Arja Ojarannan. Uusin tulokkaamme Arja kertoo meille seuraavassa haastattelussa itsestään ja siitä, miten työt FINASissa ovat alkaneet.

​​​​Arja Ojaranta soutuveneessä.

Kuka olet? Minkälainen taustasi on? 
Olen Arja Ojaranta. Asun Kirkkonummella, mutta olen syntyisin Helsingistä. Olen koulutukseltani kemian laborantti, elintarviketeknikko ja luonnontieteiden maisteri (pääaineena luonnonmaantiede ja pitkänä sivuaineena yleisbiologia). Olin elintarvikealan yrityksessä 20 vuotta, jossa tein työurani aina laborantista laatupäällikköön asti. Maisteriksi luin Helsingin yliopistossa päivätyöni ohella vasta hieman varttuneemmassa iässä. Laatupäällikkönä ehdin olla reilut 3 vuotta ja esihenkilötehtävissä noin 17 vuotta. Myös luottamushenkilönä ehdin olla muutaman vuoden ennen esihenkilötehtäviä. 

Mikä FINASissa houkutteli sinua? 
Se, että pääsee tutustumaan erilaisiin eri alojen yrityksiin ja siten kartuttamaan myös omaa tietämystä mitä moninaisimmilla aloilla. Mielestäni elämä on jatkuvaa oppimista. Pidän myös liikkuvasta työstä, joten yrityksissä vierailut olivat yksi houkutus, mikä luo kivasti vaihtelevuutta toimistotyöhön. On kiva päästä katsomaan asioita ”pöydän toiselta puolelta” ja näkemään, miten muut (esim. laatupäälliköt) ovat taklanneet asioita, joiden kanssa toisinaan itsekin kipuilin. Koen pääarvioijan työn tärkeänä osana myös esimerkiksi tuoteturvallisuutta, mikä lisää motivaatiota. On hienoa saada olla osana vaikuttamassa asioihin valvomalla, että toimijat tekevät asiat keskenään samoilla pelisäännöillä ja oikein, jotta heidän asiakkaansa ja yksittäiset kuluttajat voivat luottaa Suomessa toimiviin toimijoihin.

Miten hyvin tunsit FINASin entuudestaan? 
Olen itse sekä teknikkona että laatupäällikkönä ollut tosiaankin aiemmin arvioinnin kohteena, joten FINASin väkeä on ollut arvioimassa minunkin tekemisiäni 😉. 

Miten ensimmäiset päiväsi ovat sujuneet? 
Hyvin ja nopeasti. Työkaverit ovat ottaneet minut hyvin vastaan ja olen viihtynyt hyvin nämä FINAS-urani alkuhetket. Kiitos tästä kaikille FINASlaisille. Olen oppinut jo paljon erilaisista järjestelmistä ja alkanut hieman valmistautumaan ensimmäiseen arviointiinkin, mikä oli tällä viikolla. Ihmiset tuntuvat viihtyvän FINASilla hyvin ja sen myös näkee heistä. Luottavaisin mielin uskon, että itsekin tulen täällä viihtymään. 

Mitä odotuksia sinulla on uudesta työstäsi?
 
Sekä itse että yhdessä onnistumisen hienoja hetkiä, haasteiden ratkomista ja uusien asioiden oppimista. On kiva päästä myös kuulemaan muiden kokemuksia eri kohteiden arvioinneista. Mielestäni on erittäin arvokasta, että saan perehdytystä useilta henkilöiltä ja siten näen mahdollisesti erilaisia toimintatapoja, joista voin sitten koota itselle parhaiten sopivat metodit.

Toivotamme Lauran ja Arjan erittäin tervetulleiksi FINASiin ja odotamme innolla yhteisiä työhetkiä heidän kanssaan.


​​

Pääarvioija