Sisäänkirjautuminen

Vertailumittausten järjestäjät mukaan ILAC MRAhan

5.7.2019
ILACin vertaistunnustamissopimusta laajennettiin toukokuun lopussa koskemaan myös vertailumittausten järjestäjiä (PTP, proficiency testing providers), jotka ovat akkreditoituneet standardin ISO/IEC 17043 mukaan.

​Lisäys on seurausta ILAC R6:n julkaisusta, mikä mahdollisti EA:n MLA:n liittämisen mukaan ensimmäisenä alueena ILACin MRA:han. Nyt siis kaikki FINASin kautta ISO/IEC 17043:n mukaan akkreditoituneet  vertailumittausten järjestäjät ovat myös ILACin MRA:ssa mukana ja siten heidän on mahdollista hakea ILACin tunnusta. FINAS oli mukana ensimmäisten viiden allekirjoittajan joukossa yhdessä CAI:n (Czech Republic), RvA:n (The Netherlands), ENAC:in (Spain) ja UKAS:in (United Kingdom) kanssa. Kesäkuussa joukko on kasvanut jo 12:een.

Täydellinen lista kaikista ILACin tunnustamissopimukseen kuuluvista akkreditointiorganisaatioista  on haettavissa https://ilac.org/signatory-search/. Hakemistosta voi hakea vertaistunnustettuja akkreditoijia joko maan, organisaation nimen tai lyhenteen tai vaatimusstandardin perusteella.

 

Akkreditointiorganisaatiot kuuluvat ILACin vertaistunnistamissopimukseen alueellisten tunnustamissopimusten kautta. EU:n komissio on nimennyt Euroopan akkreditointijärjestön (European co-operation for Accreditation, EA) vastaamaan akkreditointijärjestelmästä Euroopassa. Alueellisten toimijoiden tunnustamissopimuksien laajuuden voit tarkistaa täältä:   https://ilac.org/ilac-mra-and-signatories/recognised-regional-cooperation-bodies/.  Lisätietoa vertaistunnustamisjärjestelmän toiminnasta on saatavilla osoitteesta https://ilac.org/ilac-mra-and-signatories/.

vertailumittaukset; vertaisarviointi; tunnustamissopimus